w przypływie dobrego humoru z myślą o przyszłym sezonie narciarskim kupiłem sobie taką torbę biodrową:

opis ze strony sklepu weekend:
Materiał: 100% polyester
Objętość: 7,5 l
Waga: 410g
Klamerki: Duraflex
Zamek: YKK
dodam, że ten przedni panel to moim skromnym zdaniem hypalon (jakoś ostatnio niespotykany)
Zamawiałem właśnie taki kolor, ale ku mojej uciesze dostałem maila, że dostępne są tylo oczo... żółte kolory. Super.
Torbę przyniósł listonosz i już nawet zdążyła ze mną pojechać na jeden (bardzo upalny) dzień. Oto kilka fotek i wrażenia z dotychczasowego użytkowania:
Na początku uwagę zwraca całkiem niezłe wykończenie torby - nie ma żadnych odstających nitek, wszystko wydaje się porządne i przemyślane, oby tak dalej.
Zdumiewa pojemność: 7,5 litra (nie mierzyłem, ale zmierzę) to prawie mały plecak - i faktycznie do środka spokojnie wchodzi bluza z polaru 100, litrowa butelka z wodą, dwa broneczki, kilka kanapek i drobiazgi typu mapa, komórka, odbiornik GPS, portfel, klucze. Dodatkowo pod przedni panel można przypiąć kurtkę przeciwdeszczową.
Na foteczcka pod spodem pokazuje jak fajnie mieści się tam litrowy termos Tatonki:

- zostaje full miejsca i to nie tylko u góry, ale także na bokach.
Teraz pozostaje pytanie - jak to wszystko będzie się nosić przy użyciu raczej nieskomplikowanego "systemu nośnego" (dosyć szerokipas biodrowy oraz obszyta czymś na kształt air-mesh'u poduchy)

ano nosiło się całkiem dobrze - torba osiadła na biodrach i nawet pomimo wpiętej na zewnątrz kurtki nie wykazywała tendencji do gibania sie. Przyznaję się bez bicia, że tak wyładowana torba była około godziny, później zrzuciłem większość rzeczy i zapodawałem z samymi browarkami i żarciem

Dodatkowo okazao się, że w siatkowe kieszonki na bidon spokojnie wchodzi odbiornik GPS E-trex
i leży w niej na poziomo !!!! (co jest ważne w tego typu odbiornikach z punktu widzenia czułości).
Jako ciekawostkę chyba należy potraktować zakrytą dziurę z napisem H2O, więc wyjście do camelbaga - ciekawe, gdzie można dorwać takowego z tak długą rurą....
Generalnie, jak na pierwsze wrażenie, to jestem baardzo zadowolony z zakupu, tymbardziej, że teraz ten model jest zastępowany torbą wedge2 bez boczych kieszonek na bidony i z trochę innym kształtem: