jest lepszy i już.
szybciej działa, lepiej łapie sygnał, ma lepszy firmware. oczywiście sąd ten wynika z użytkowania MTK i Sirfa. wystarczy?
ROTFL :-)
No naprawdę wierzysz w produkt widze :-) No coż po co zatem dyskutować.
Jako ciekawostkę podam mały link
http://blogn.pl/vista-prawie-z-sirfem.html To co prawda porównanie urządzeń autonomicznych, ale i także obu chipsetów. Jak widać MTK nieco odstaje od SirFa, ale nawet jesli to niewiele. Wciskanie więc komuś ciemnoty ze MTK jest lepszy od SirFa to mocne nadużycie. Różnice pomimo że są na korzyśc SirFa sa i tak pomijalne bo ocierają sie o błąd statystyczny. Owszem jest nowszy, ale lepszy niekoniecznie.
A co do firmware, to firmware może miec urzadzenie, ale nie chipset, a MTK, czy SirF to chipset :-)
dla przypomnienia Topcon to światowa czołówka z geodezji satelitarnej. o czymś to świadczy.
A garmin to światowa czolówka w produkcji nawigacji satelitarnej, ale czy o czymś to świadczy ? IMO o niczym. Nie każdemu musi pasować. Niektorzy wybiorą i tak np. Magellana czy Tom-Toma czy jeszcze inne. Każdemu wg potrzeb.
Naprawde wiecej już nie jestem w stanie wnieść do wątku więc z mojej strony EOT. Niektorych się nie przekona

mam tylko nadzieję, że gdy już sobie poużywasz ten swoj zestawik to pochwalisz się wnioskami i nie bedziesz mieć oporów w przyznaniu nam racji