"mapa Polski UMP-pcPL jest lepsza niż garmina" - jest dostepna rowniez na garmina (to ta sama mapa wiec nie wydaje mi sie by byla lepsza czy gorsza)
Przy zalaczonym podswietlaniu na stale bateria ci trzyma 2 dni

(jesli masz podswetlenie aktywne non stop to bateria pojdzie sie kochac w 5h max) - czy aby na pewno mowisz prawde. Przy zalaczonym gps i zbieraniu sladu bateria ci trzyma 2 dni (48h)?
I teraz ciekawe - aktualizacja polozenia jest co:
-1sec
-10sec
-1minute
-10 minut
-30 minut
Bo od tego zalezy dluzosc pracy na baterii. Im zadziej tym bateria trzyma dluzej.
Ja dam na przykladzie mojego zegarka:
-zbieranie co 1sec - zegarek dziala 15h
-zbieranie co 1m - zegarek dziala 50h
(czas ciaglej nawigacji)
W garminach nie musisz miec podswietlenia wcale aby widzeiec mape!!!! niektore garminy bez podswietlenia w sloncu sa mniej czytelne (niz inne) - pawda. Powiedz mi co ty widzisz bez podswietlenia

jak mowimy o wyborze Garmina to ja widze dwie opcje:
- bezprzyciskowa Dakota
- przyciskowy GPSMap 62
- etrex (limitowane mozliwosci wgrywania map - i nie obsluguje wszystkch typow map)
nie wiem czy dasz rade zmiescic sie w cenie.
Ja probowalem uzywac iphone do takiej zabawy - nim skonczylem dreptanie bateria poszla sie kochac a w miedzyczasie aplikacja w polowie chodzenie zdecydowala sie ze sie "zamknie sama" - i czesc trasy byla bez tracka

. Moze oprogramowanie poprawili - moze moj telefon jes tandetny moze .... jest wiele mozliwosci. Ale generalnie nie bylem zadowolony.
Pozwole sobie zlinkowac mozliwie bezstronne porownanie telefonu + garmina ktore zrobili znajomi.
https://sites.google.com/site/janulrich792/garmin-vs-viewranger