Od razu to zaczę od podziekowań za tak szybką odpowiedź , przyznam szczerze, że zaskoczyliście mnie szybką reakcją

A co do śpiworka, to miałem nadzieje że taki złoty środek prynajmniej w tej materii istnieje, no może nie miałem nadzieję , a łudziłem się
Przeznaczenie:-zdecydowanie góry i gorskie szlaki, akweny morskie baaardzo sporadycznie, może w roku raz albo 2 max, wypad nad jakieś jeziorko, ale tam to pewnie i kocyk wystarczy

-Z racji że z raczej ze mnie pasjonat a nie weteran(przynajmniej na razie) wiec nocowania pod gołym targanym -20 stopniowym niebem nie planuje, oczywiście puki co

, ale mam nadzieje i tego szybko spróbować
- W najbliższych planach, to poźnym latem Islandia (jeśli tanie bilety uda się ustrzelić) i Bieszczady na jesień, a jeśli wystarczy czasu to i coś w okolicy zimą, może Gorce, ale to już temperatury jak na świeżaka, raczej mrożące krew w żyłach
Budżet:Tutaj, raczej nie orientuje się w temacie, więc wole nie wypalić głupi z 200zł .
Jeśli trzeba będzie wydać 1500 to się coś wymyśli, jeśli uda się coś za 400 znaleźć to będzie wręcz wybornie , ale mimo że amatro to wiem że z pogodą na kompromisy nie da się pójść
Żeby wiec nie mieszać i poszukiwania nieco zawęzić uznajmy +/- 1000pln jako wartość satysfakcjonującą
2 czy 1 psiworek ?? :Domyślam się , że i tutaj, jak i w doborze innego stuffu zima z latem sie nie zgra

Więc raczej bez 2 workow się nie obejdzie
Słyszałem coś o wkładkach do , jedwab , merino. Przyznam szczerze, że i do tego nie wiem jak się dostosować
Termika i wymiary
-Zawsze lepiej wysypiam się w chlodzie, ale mówię tutaj o warunkach bardziej "domowych " . Co prawda Szkocja późną jesienią dała się we znaki , ale raczej ze względu na przemoczenie i raczej marne przygotowanie jak i fizyczne tak i ekwipunkowe

-Waga 85kg, wzrost 183, kulturysta raczej ze mnie żaden , a wręcz przeciwnie niestety :/ (nad tym akurat intensywnie pracuje ) ale przecież nie mogę przez sen oponki wciągać
Moje uwagi:-Nie lubie nosić zbędnego balastu , więc waga jak i objętość śpiworka ma dość duże znaczenie, a nawet bardzo duże . Przyznam szczerze, że za parę złociszy kilka gramów z plecaka chętnie bym ujął
-Ciekawą opcją była by możliwość spięcia 2 worków do kupy ,chociaż to właściwie uwaga mojej dziewoi

Myślę że puki co to tyle
Coś przyjdzie mi do głowy to pisać bede od razu