Jako, iż jednych wkładek do butów używałem przy trzech parach Meindl_i, to jakoś naszło mnie na zakup kolejnej. Nie to, zęby z tymi co mam od paru (4?) lat coś było nie tak, ale ot po prostu, aby coś było w zapasie. Jakiś problemów z odbiciem pięt, paluchów, czy cuś takiego, też nie miałem.
Czytałem i czytałem i wpadłem na bardzo pozytywne opinie o wkładkach firmy SPENCO model SPORT PLUS. Czytam, analizuję i... no może i fajne, ale ~70zł?! Potrzebne mi to? Tym bardziej, że nie mam problemów z w obecnych wkładkach. Wchodzę na allegro, pusto. Sprawdzam olx i... są za... eee... 8zł

Coś nie teges. Piszę do gościa, czy nie używane, może przycięte (kupujemy w danym większym rozmiarze, potem należy przyciąć do oczekiwanego, są linie/wgłębienia do przycięć). Gość twierdzi, że funkiel nówki. Kupuję. Z wysyłką 18zł

Przyszły w oryginalnym, nie otwartym blistrze.

Tak All-Terrain to to samo co Sport Plus.

Jedynie do czego mam zastrzeżenie, to obawiam się ich oddychalności.
Porównanie do wkładek meindlowskich z pianki.

Te oryginalne z Meindli Perfektów( nie widziałem identycznych w sprzedaży detalicznej) są mocno zdziukowane i po całym dniu w butach, na skórzanej podeszwie widać, iż "ciągnęła" pot. Tu nadmienić wypada, iż pocę się bardzo mocno. Na stopach też.
Dodać należy, iż wkładka Spenco jest grubsza i bardziej wypełnia but.
Jak na razie przeprowadziłem test pieszy w mieszkaniu

z najgrubszą wełnianą skarpetą SmartWool_a, MOUNTAINEER XHVY.

Lżej wiążąc buta jest ok.
Edit:
Rozmiar Smal czyli 37-41Ue / 5-7 UK
Pasują idealnie do Meindl 41,5/7.5

Po testach terenowych napiszę coś więcej.